בחודשים האחרונים נחשפנו ללא מעט סיפורי גבורה שהתרחשו ב-7 באוקטובר. אחד הבולטים שבהם הוא סיפורו של נעם תיבון, אלוף במילואים בצה"ל שהגיע בבוקר השבת ההיא לקיבוץ נחל עוז, כדי להציל את בנו אמיר ובני משפחתו מהמחבלים שפשטו על הקיבוץ. הסיפור של משפחת תיבון יכול היה להיגמר אחרת, אילולא התושייה של תיבון שנכנס באומץ לגוב האריות. איך הציל נעם תיבון את משפחתו ב-7 באוקטובר? הינה הסיפור המלא.
קצת רקע על הגיבור: הקריירה הצבאית של נעם תיבון
תיבון התגייס לצה"ל ב-1981 והתנדב לסיירת מטכ"ל. הוא השתחרר לאחר שירות של כמה שנים, שבמהלכן הספיק ללחום במלחמת לבנון הראשונה. ב-1987 חזר לשירות צבאי בסיירת וב-1989 הועבר לחטיבת הצנחנים ושירת שם כסגנו של מפקד גדוד 890 של היחידה. שנים אחר כך מונה לתפקידים רבים בצה"ל, ובין היתר שירת כמפקד חטיבת עציון, כראש חטיבת כוח האדם בזרוע היבשה ולמפקד אוגדת אזור יהודה ושומרון. בשנת 2012 הוענקה לתיבון דרגת אלוף והוא מונה למפקד הגיס הצפוני של צה"ל, והרמטכ"ל לשעבר, בני גנץ, מינה אותו לאחראי על תחקירי צה"ל לאירועים רגישים במהלך מבצע "צוק איתן". תיבון פרש מהשירות הצבאי בשנת 2015.
בוקר 7 באוקטובר
שמו של תיבון עלה לכותרות בעקבות סיפור הגבורה שלו ב-7 באוקטובר, במהלך מתקפת הפתע על ישראל. בין היתר, חדרו המחבלים גם לקיבוץ נחל עוז בעוטף עזה, שבו מתגוררים בנו של תיבון, אמיר, ובני משפחתו.
עם הישמע האזעקות בשש בבוקר, נכנסו אמיר תיבון ואשתו מירי לממ"ד, שבו ישנו שתי הבנות שלהם. תוך זמן קצר הם החלו להבין שזה לא עוד מטח טילים, כששמעו ירי בנשק אוטומטי וצעקות בערבית בתוך השכונה. הקליטה הסלולרית נעלמה, וברגע האחרון הצליח אמיר ליצור קשר עם הוריו ולעדכן אותם על המצב, וזמן קצר לאחר מכן הטלפונים שלהם כבו והם עברו שעות ארוכות ומורטות עצבים של חוסר ודאות.
תפקודו של נעם תיבון בשבת השחורה
כשנעם תיבון בן ה-61 קיבל הודעה מבנו שמחבלי חמאס חדרו לקיבוץ נחל עוז, הוא כתב לו "אני מגיע". תיבון, המתגורר בתל אביב, יצא דרומה יחד עם אשתו גלי. בהתחלה הם הגיעו לקיבוץ מפלסים, שם הם ראו גופות ומכוניות שרופות על הכביש, וגם מבלים מפסטיבל הנובה שנסו על נפשם מהמסיבה. תיבון הסיע אותם צפונה ולאחר מכן נסע שוב לכיוון נחל עוז. בדרך הוא פגש קבוצה של לוחמים ואחד מהם הסכים לנסוע איתו לכיוון נחל עוז. גלי נשארה במפלסים. באזור הכניסה לקיבוץ נחל עוז, ראה תיבון תקרית אש שנקלעו אליה כוח מגלן שהיה בדרכו לקיבוץ. תיבון והחייל שאסף קודם ירדו מהרכב וסייעו ללוחמים לחסל את כל המחבלים. אחר כך, הם פינו שני פצועים מהתקרית למפלסים, ושם החליטו נעם וגלי להתפצל – גלי תפנה את הפצועים לבית החולים באשקלון ונעם ינסה להגיע שוב לנחל עוז.
בדרך לנחל עוז, אסף תיבון את אלוף במילואים ישראל זיו, שהגיע גם הוא לשטח בניסיון להציל חיים. בכניסה לנחל עוז הם פגשו כוחות של מגלן וסיירת גבעתי, ותיבון החליט להצטרף לקבוצת חיילי מגלן שעברו בין בתי הקיבוץ וניסו לחלץ אנשים.
החילוץ ההירואי
כשהגיע תיבון לנחל עוז, הוא ניסה ליצור קשר עם בנו וכלתו ללא הצלחה – מכשירי הטלפון שלהם כבר היו כבויים. לקראת השעה ארבע אחר הצוהריים, נשמעה דפיקה על חלון הממ"ד של משפחת תיבון. רק כשבני הבית שמעו את קולו של נעם, שעמד במילתו והגיע לחלץ אותם, הם פתחו את חלון הממ"ד ופונו כשהם בריאים ושלמים. כשהסיפור התפרסם כמה ימים אחר כך, נשאל תיבון מדוע לא הגיע ישר לבית של בנו, והוא השיב שהוא בא לשחרר את כל קיבוץ נחל עוז, ולא רק את הבן שלו – ואכן, ביחד עם כוח מגלן, הצליח להציל חיים של תושבים רבים מהקיבוץ.