ראיון אישי בצו הראשון

מהו הריאיון האישי בצו הראשון?

הריאיון האישי בצו הראשון מסייע לצבא להכיר אתכם, כך שבהתאם להתרשמות הראשונית הצבא יידע אלו תפקידים להתאים לכם ועד כמה אתם מסוגלים להתקדם בסולם הדרגות, וזאת כי משקלו של הריאיון האישי מהווה בערך כשליש מציון הקב"א, ופה נזכיר שציון הקב"א (קבוצת איכות) משפיע על איכות התפקידים שמוצעים לכל מלש"ב. אי לכך מומלץ להגיע מוכנים לריאיון – לדעת כיצד ועל מה לדבר.

את הריאיון עוברים באחת משלוש התחנות, כאשר הסדר אקראי. התהליך מתבצע מול מאבחנת פסיכוטכנית (חיילת כמובן), ולעומת שלב אימות הנתונים שבו רק מאמתים נתונים יבשים (למשל היכן גרים וכמה אחים יש), בשלב זה השאלות נוגעות לחיים האישיים ומטרתן ללמוד אודות האופי, רמת המוטיבציה, הערכים והתפקידים שמעניינים אתכם. מבחינת זמנים, מדובר בערך ב 20 דקות.

האם כולם נדרשים לעבור ריאיון אישי בצו הראשון?

עד דצמבר 2017 הריאיון האישי היה מיועד לכל הבנים ורק לבנות שהתמיינו לתפקידי עילית (מודיעין, טייס וכדומה). עם זאת, כיום כל הבנות שמתגייסות עוברות את הריאיון, כאשר בנוסף לו גם מתקיימים ראיונות ממוקדי תפקיד וישנו "יום המא"ה", בו מעניקים הזדמנות חשובה להביע יכולות אישיות, באמצעות תרגילים פיזיים, מבחני מחשב, תחנות דיון קבוצתיות ועוד.

האם אפשר לעבור את הריאיון האישי בנפרד ממועד הצו הראשון?

אתם עומדים להפוך לחיילים וזהו בדיוק הזמן להבין שאין מקום להיות מפונקים. קיבלתם זימון לצו ראשון? מקסימום ניתן לשנות את התאריך, אך בתאריך שנקבע תעברו את 3 התחנות, כולל ריאיון אישי – אין אופציה להפריד את הריאיון האישי מהצו הראשון – כדאי שתתחילו להתגמש ולהתכונן!

מה ישאלו אתכם בריאיון?

שאלות שנוגעות ל 6 תחומים:

  1. למוטיבציה – למשל מה יקרה אם לא תשובצו להיכן שרוצים?
  2. למסגרתיות – למשל כיצד מתמודדים עם משימה לא רצויה?
  3. לעצמאות – למשל תתבקשו לתת דוגמה למצב שבו הובלתם מהלך.
  4. לחברותיות – למשל מהי תכונה חשובה מבחינתכם בחבר?
  5. לפעילות גופנית – למשל באלו פעילויות ספורטיביות משתתפים?
  6. לדייקנות – למשל כיצד מנהלים יום עמוס?

כיצד הריאיון האישי בצו הראשון ישפיע על שירותכם הצבאי?

הריאיון האישי בצו הראשון קובע את הצ"דכ (ציון דרך) האישי, ציון שמהווה שליש מציון הקב"א, ובנוסף הוא מסייע לצבא להחליט כבר בשלב זה אלו אפיקי קידום מחכים לכם והאם תופנו למסלולים יוקרתיים (כגון חובלים, טייס וכדומה). זהו בדיוק השלב שבו בוחנים את רמת המוטיבציה, העצמאות, ההחלטיות והשאיפות, וכיוון שאין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני, חשוב להגיע לריאיון ממוקדים, רגועים ומוכנים. כיצד? עוברים הכנה מקדימה!

הכנה משמעותית לראיון האישי

השאירו פרטים בטופס הפניה ונציג מטעמינו יצור איתכם קשר לפרטים על הקורס.

איך להתכונן לריאיון האישי לפני הצו הראשון?

כדי להגיע מוכנים ליום הריאיון האישי, כדאי לעשות כל מה שאפשר כדי להיות מוכנים ורגועים. תתחילו להתכונן באמצעות הטיפים הבאים:

הנחה של 10% לקורס, בהקלדת קוד קופון tzav

שאלות נפוצות

לא, הראיון האישי מהווה שלישי מציון הקב״א של בנים ובנות כאחד. באמצעות הראיון האישי תוכלו להביא לידי ביטוי את היכולות הנוספות שלכם, וכך צה״ל יקבל תמונה רחבה יותר על הפוטנציאל שלכם ועל ההתאמה שלכם לתפקידים השונים.
אחרי שכבר הגעתם לצו הראשון, אין אפשרות להפסיק באמצע את הראיון האישי או לקבל ראיון חוזר. לכן, חשוב מאוד להתכונן היטב לראיון. במאמר זה ריכזנו עבורכם טיפים שיעזרו לכם לעבור בהצלחה את הראיון האישי.
הראיון האישי מתקיים במסגרת הצו הראשון. בעבר רק בנים נדרשו לעבור ראיון אישי, אך כיום גם בנות עוברות ראיון אישי בצו הראשון.
הראיון האישי מתקיים כרגיל, אך כמובן שיש לעטות מסכה במהלך הראיון. לפני ההגעה לצו הראשון, תידרשו למלא באתר מתגייסים שאלון אימות נתונים ושאלון רפואי. שימו לב שאם לא תמלאו את השאלונים לא תורשו להיכנס ללשכת הגיוס ולעבור את הצו הראשון.
חשוב לדעת שיש דברים שצה״ל יודע כמו למשל אם יש לכם תיק פלילי, כך שאין טעם לנסות ולהסתיר את המידע. אל תחששו לספר על כך שיש לכם הורים גרושים או מצב כלכלי נמוך – נתונים אלו לא יורידו את הציון שלכם.
מומלץ להתאמן מול המראה או עם חברים על שאלות שעשויים לשאול אתכם, לבדוק מהן הדרישות לתפקידים שאתם מעוניינים בהם, לתרגל את שפת הגוף שלכם ולגשת לקורס הכנה לצו ראשון בו תוכלו להתכונן לראיון האישי עם מומחים מקצועיים. ספוילר
ראיון האישי מאפשר לצה״ל להתרשם מכם וכך להחליט אילו תפקידים יתאימו לכם, והאם יש לכם פוטנציאל להתקדם למסלולי קצונה או פיקוד. בראיון האישיראיון אישי בצו הראשון ישאלו אתכם שאלות על האישיות שלכם, על מידת המוטיבציה, התפקידים שמעניינים אתכם והערכים שלכם.
ראיון אישי נמשך כעשרים דקות, אבל אם יתפתחו נושאי שיחה נוספים הראיון עשוי להימשך מעט יותר. חשוב להתכונן מראש על ניהול נכון של הזמן, כך שתוכלו לוודא שאתם מצליחים להרשים את הבוחנת בזמן הקצר שיש ברשותכם.
נגישות