כדאי שתכירו – כך הקרן לחיילים משוחררים תוכל לעזור לכם

בין אם אתם עומדים להשתחרר מהצבא בקרוב ובין אם כבר הספקתם לחוות את טעם את החופש של האזרחות המיוחלת, אין מצב שלא שמעתם על הקרן לחיילים משוחררים. האגף החשוב הזה מיועד לטפל בחיילים ובחיילות שהשתחררו משירות צבאי ולסייע להם להשתלב בתחומים שונים באזרחות, כמו בשוק העבודה וברכישת השכלה. אז איך הקרן לחיילים משוחררים תוכל לעזור לכם אחרי גזירת החוגר? המשיכו לקרוא – כי במאמר זה נסביר כיצד תוכלו לנצל את מיטב ההטבות המגיעות לכם.

מהי הקרן לחיילים משוחררים?

האגף והקרן לחיילים משוחררים הוא אגף במשרד הביטחון, והוא קיים כבר משנת 1949 מתוך חזונו של דוד בן גוריון, ראש הממשלה ושר הביטחון דאז. בן גוריון ראה חשיבות רבה בשילוב חיילים משוחררים בחיים האזרחיים באופן הטוב ביותר ועל כן החליט להקים את האגף לרווחתם של המשוחררים הטריים. בשנת 1994 אושר בכנסת חוק קליטת חיילים משוחררים, ולפיו חיילים משוחררים ומסיימי שירות לאומי זכאים להטבות שונות המעוגנות בחוק. מטרתו של חוק זה היא לעזור לחיילים משוחררים להיקלט בחברה האזרחית בישראל בצורה מיטבית ולהביא אותם להגשמה עצמית.

לאילו מענקים זכאים חיילים משוחררים לפי חוק?

לפי החוק לקליטת חיילים משוחררים, כל אזרח שסיים שירות צבאי או שירות לאומי זכאי להטבות הבאות:

  • פיקדון אישי (סכום הפיקדון נקבע בהתאם למשך ולאופי השירות)
  • מענק שחרור (סכום המענק משתנה בהתאם למשך השירות ואופיו)
  • סיוע בהשלמת לימודים
  • סיוע בהשכלה גבוה
  • סיוע בהכשרות מקצועיות

בשונה מהמענק, המועבר ישירות לחשבון הבנק של החיילים המשוחררים, הפיקדון מופקד בבנק לאומי או הפועלים והחייל המשוחרר יכול להשתמש בו בתוך חמש שנים ממועד השחרור למטרות מסוימות בלבד, כגון לימודים, השרות מקצועיות, הקמת עסק, חתונה, לימודי נהיגה או רכישת בית, דירה או קרקע לבנייה. בתום חמש השנים, יתרת סכום הפיקדון האישי עוברת ישירות לחשבון הבנק של החייל המשוחרר. לפיקדון אישי זכאים רק חיילים משוחררים שסיימו שירות של 12 חודשים לפחות, או פחות מכך למשוחררים מטעמי בריאות. באתר האגף והקרן לחיילים משוחררים תוכלו להשתמש במחשבון מענק ופיקדון אישי כדי להבין מהו הסכום שאתם צפויים לקבל.

קרדיט: ויקימדיה
קרדיט: ויקימדיה

איך האגף לחיילים משוחררים יכול לעזור לכם באזרחות?

האגף פועל בכמה מישורים לסיוע לחיילים משוחררים בחייהם האזרחיים, למשל:

  • ייעוץ והכוונה – האגף מעניק שירותי ייעוץ והכוונה לחיילים משוחררים במגוון תחומים, כמו לימודים, תעסוקה, זכויות, הטבות ועוד. כמו כן, אפשר לקבל מהאגף ייעוץ ואבחון תעסוקתי במחיר מיוחד, מה שמאפשר לחייל המשוחרר לפתח מודעות ליכולותיו ולפיה להחליט על המשך דרכו ההשכלתית והמקצועית.
  • לימודים – האגף והקרן מעניקים לחיילים משוחררים סיוע כלכלי לצורכי לימודים ורכישת השכלה, כשהדגש הוא בעיקר על חיילים בודדים ועל חיילים תושבי פריפריה. האגף והקרן יכולים לעזור לכם בהשלמת 12 שנות לימוד, בקורסי הכנה לפסיכומטרי ובמימון מכינות קדם אקדמיות. נוסף על כך, קיים מערך מלגות ללימודי תואר ראשון באמצעות גופים ציבוריים ופרטיים לחיילים משוחררים.
  • כנס משתחררים – שלוש פעמים בשנה מתקיים כנס לחיילים משוחררים המעניק הרצאות בנושאים שונים, כמו הרצאה על זכויות חיילים משוחררים וירידי תעסוקה ולימודים (השתתפות בכנס זה הוא חובה על פי פקודות מטכ"ל).
  • סיוע משפטי – האגף והקרן לחיילים משוחררים מעניק סיוע משפטי לחיילי מילואים שפוטרו או הוצאו לחל"ת בעת שירותם הצבאי או במהלך 30 יום מתום שירות המילואים. לוועדת התעסוקה של הקרן יש סמכות המקבילה לבית הדין לעבודה והיא יכולה לדון במקרה שלכם במידת הצורך.

לסיכום

תכליתו של האגף והקרן לחיילים משוחררים הוא לסייע לחיילים משוחררים ולמסיימי שירות לאומי להשתלב היטב בחיים האזרחיים ולממש את הפוטנציאל שלהם על הצד הטוב ביותר. אפשר להיעזר באגף למיטב נושאים הנוגעים לתעסוקה, להכשרות מקצועיות ואף לסיוע משפטי. מוכנים לעלות על המקפצה שלכם לאזרחות?

נגישות