חיל מודיעין

אם הגעתם לפה, אתם וודאי מתעניינים בשיבוץ לחיל המודיעין, ולא בכדי. בחיל המודיעין יש מגוון רחב של תפקידים ותוכניות מיוחדות, החל מגאמא סייבר ועד לתוכנית שחקים או חבצלות. מה חשוב לדעת לפני שמתמיינים, ואיך בכלל מגיעים למיונים לתפקידים הנחשקים? ריכזנו את כל המידע במקום אחד.

לאלו שבאמת רציניים, קבלו קוד קופון של 300 ש"ח לקורס הכנה – TRH300

קצת על חיל המודיעין

חיל המודיעין, הוא למעשה המטה של אגף המודיעין. ואם נדבר רגע בראשי התיבות שכל כך מאפיינים את הצבא, נציין שחיל המודיעין נקרא חמ"ן, ואילו אגף המודיעין נקרא אמ"ן – אל תתבלבלו בין השניים. מבנה המטה כולל כמה וכמה נישות, החל ממחלקת מדעי ההתנהגות ועד למחלקת מרו"ם (מערכות מידע, רשתיות ואמל"ח).

תנאי הקבלה לחיל המודיעין

כדי לקבל זימונים ליום המבחנים של חיל המודיעין, ולהצליח להגיע לתפקידים נחשקים במיוחד, יש כמה תנאים ראשוניים.

  • 5 יחידות לימוד בבגרות במקצועות של מתמטיקה, פיזיקה, אלקטרוניקה, אנגלית, כימיה, מדעי המחשב, ערבית וכו'. מלש"בים שיש להם 5 יח"ל באחד מהמקצועות הללו ויותר – יוכלו לקבל זימון למודיעין (כמובן שזה לא התנאי היחיד).
  • תוצאות הצו הראשון – הצו הראשון הוא למעשה מבחן הסף שלכם בכניסה לתפקידים מבוקשים, ולכן אנחנו תמיד ממליצים להתכונן לצו הראשון על מנת לקבל נתונים איכותיים וגבוהים. מה הדרישות? דפ"ר 50 זו הדרישה הבסיסית, אבל כדי להגיע לתפקידים ייחודיים, תצטרכו דפ"ר 70 ומעלה.

מה אתם עושים בשעות הפנאי? תופתעו לגלות שגם לזה יש משקל בקבלה שלכם לתפקידים בצה"ל. למשל אם אתם משתתפים בפרוייקטי מדע מיוחדים או בתוכניות העשרה בתחום מדעי המחשב – הסיכוי שלכם עולה.

טירונות של חיל המודיעין

אם תהיתם איזו טירונות עוברים חיילי המודיעין, אולי ישמח אתכם לגלות שמדובר בטירונות 02. הטירונות נמשכת 3 שבועות, והיא מתקיימת באזור הדרום (במחנה "מפרשית"). ומה עושה חייל שסיים את הטירונות? ובכן, לאחר הטירונות, כל חייל עתיד להגיע לקורסים וליחידות של מודיעין.

אגב, טוב לדעת כי הבסיסים של חיל המודיעין מפוזרים ברחבי הארץ, בין הבסיסים יש את בה"ד 15, שהוא גם בית הספר למודיעין.

ומה לגבי מסלול הקצונה?

מסלול הקצונה של חיל המודיעין הוא מסלול ייחודי שמשולב, בין היתר, עם טירונות והכשרה. תנאי הקבלה הם פרופיל 45, דפ"ר 60 ומעלה, וכמובן – עליכם לעבור בהצלחה את המיון המקדים.

כדאי לקרוא: מתאם קצונה

חיל המודיעין – תפקידים מבוקשים ונחשקים

חיל המודיעין מציע לא מעט הכשרות מיוחדות, והבולטות שבהן הן תוכנית חבצלות, מסלול שחקים, תוכנית גמל"א וגם גאמא סייבר. מעבר לזה, יש מגוון רחב של תפקידים נחשקים (למשל 8200 או תלפיות), וגם תפקידים מסווגים. התפקידים של חיל המודיעין הם בין הסיבות העיקריות שבגללן מלש"בים מבקשים להגיע למיונים, משום שמדובר בתפקידים שיכולים לתת מקפצה גם לאחר השחרור, באזרחות.

כדי שתוכלו להגיע לתפקידים הללו – מומלץ להתכונן למיונים של חיל המודיעין על הצד הטוב ביותר.

שאלות נפוצות

תנאי הקבלה לחיל מודיעין תלויים בנתוני האיכות שלכם מהצו הראשון, לתפקידים מסוימים תצטרכו דפ"ר 50 ולתפקידים מסוימים תצטרכו דפ"ר 70 ומעלה. כמו כן, יש חשיבות ליחידות הלימוד שלכם בבגרות. 5 יחידות לימוד במקצועות מסוימים יכולים להקפיץ את הסיכוי לשכם להתקבל למיונים.

התפקידים הנחשקים בחיל המודיעין הם בגאמא סייבר, 8200, תכנית שחקים ותכנית חבצלות.

זו שאלה טובה, אבל זה מסווג.

לאלו שבאמת רציניים, קבלו קוד קופון של 300 ש"ח לקורס הכנה – TRH300

מענק מילואים

מענק מילואים

על אף שברמה העקרונית שירות המילואים בישראל הוא שירות חובה, המציאות מראה אחוזי גיוס נמוכים למדי וניכר כי מי שבוחר

לקריאה »
נגישות